Feltöltve:

Hideg gesztenyés palacsinta

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

őrölt fahéj
vékony lapocskákra vágott mandula
Rama sütőmargarin
Rama Sütőmargarin
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
narancs vagy citrom reszelt héja
csokoládé
tejszín3 dl
kimagozott meggybefőtt5 dekagramm
porcukor1 evőkanál
rum3 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
mélyhűtött gesztenyemassza25 dekagramm
palacsinta8 darab

Desszertek: Hideg gesztenyés palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A gesztenyemasszát -5 dkg kivételével- a reszelt citromhéjjal, a rummal, a cukorral, a kimagozott meggyel és 2 dl tejszínnel simára, kenhetővé keverem. A kihűlt palacsintákat a töltelékkel megkenem, háromszög alakúra hajtom, és tálra teszem. A tetejét a maradék tejszínből vert kemény habbal, reszelt gesztenyemasszával és meggydarabokkal díszítem.

Hozzászólások