Hideg gesztenyés palacsinta
Hozzávalók
őrölt fahéj | ||
---|---|---|
vékony lapocskákra vágott mandula | ||
Rama sütőmargarin | ||
Rama Sütőmargarin | ||
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk | ||
narancs vagy citrom reszelt héja | ||
csokoládé | ||
tejszín | 3 dl | |
kimagozott meggybefőtt | 5 dekagramm | |
porcukor | 1 evőkanál | |
rum | 3 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
mélyhűtött gesztenyemassza | 25 dekagramm | |
palacsinta | 8 darab |
Desszertek: Hideg gesztenyés palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
1
A gesztenyemasszát -5 dkg kivételével- a reszelt citromhéjjal, a rummal, a cukorral, a kimagozott meggyel és 2 dl tejszínnel simára, kenhetővé keverem. A kihűlt palacsintákat a töltelékkel megkenem, háromszög alakúra hajtom, és tálra teszem. A tetejét a maradék tejszínből vert kemény habbal, reszelt gesztenyemasszával és meggydarabokkal díszítem.