Hideg gesztenyés palacsinta
Hideg gesztenyés palacsinta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • őrölt fahéj
  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • Rama sütőmargarin
  • Rama Sütőmargarin
  • ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
  • narancs vagy citrom reszelt héja
  • csokoládé
  • tejszín - 3 dl
  • kimagozott meggybefőtt - 5 dekagramm
  • porcukor - 1 evőkanál
  • rum - 3 evőkanál
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • mélyhűtött gesztenyemassza - 25 dekagramm
  • palacsinta - 8 darab

Elkészítés:

  1. A gesztenyemasszát -5 dkg kivételével- a reszelt citromhéjjal, a rummal, a cukorral, a kimagozott meggyel és 2 dl tejszínnel simára, kenhetővé keverem. A kihűlt palacsintákat a töltelékkel megkenem, háromszög alakúra hajtom, és tálra teszem. A tetejét a maradék tejszínből vert kemény habbal, reszelt gesztenyemasszával és meggydarabokkal díszítem.