Hódarával díszített csillagtorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
tejszín | 2 dl | |
joghurt | 3 dl | |
finomliszt | 10 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
mascarpone sajt | 25 dekagramm | |
zselatin | 4 darab | |
porcukor | 8 dekagramm | |
kristálycukor | 18 dekagramm | |
kakaópor | 1 teáskanál | |
vanilincukor | 1 csomag | |
étkezési keményítő | 5 dekagramm | |
darált mogyoró | 5 dekagramm | |
rumos mazsola | 12 dekagramm | |
díszítő szórócukor | 1 teáskanál | |
gyümölcskeverék | 10 dekagramm | |
habcsók | 2 csomag |
Desszertek: Hódarával díszített csillagtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A Ramát megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és három evőkanál meleg vízzel sűrű krémmé felhabosítjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük és egyharmadát a sárgájakrémhez adjuk.
A lisztet és a sütőport az étkezési keményítővel összekeverjük, a krémre szórjuk, majd végül a darált mogyorót hozzátesszük és lazán összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék fehérjehabot.
A sütőformát kikenjük Ramával és megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30-40 percig sütjük. Ha langyosra kihűlt, kiborítjuk a formából és kettévágjuk.
Közben a mascarponesajtot (vagy sovány túrót), a joghurtot, a porcukrot és az aprított vegyes gyümölcsöket összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt.
A sütőformát fóliával kibéleljük, belehelyezzük az egyik lapot, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, megkenjük az elkészített krémmel, befedjük a másik tortalappal, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tortát egy tortatálra helyezzük, levesszük róla a fóliát, felvert tejszínhabbal bevonjuk, kakaóval megszórjuk, habcsókdarabokkal és díszítő szórócukorral meghintjük.