A Rama Vajast megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és három evőkanál meleg vízzel sűrű krémmé felhabosítjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük és egyharmadát a sárgájakrémhez adjuk. A lisztet és a sütőport az étkezési keményítővel összekeverjük, a krémre szórjuk, majd végül a darált mogyorót hozzátesszük és lazán összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék fehérjehabot. A sütőformát kikenjük Rama Vajassal és megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30-40 percig sütjük. Ha langyosra kihűlt, kiborítjuk a formából és kettévágjuk. A mascarponesajtot (vagy sovány túrót), a joghurtot, a porcukrot és az aprított vegyes gyümölcsöket összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt. A sütőformát fóliával kibéleljük, belehelyezzük az egyik lapot, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, megkenjük az elkészített krémmel, befedjük a másik tortalappal, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tortát egy tortatálra helyezzük, levesszük róla a fóliát, felvert tejszínhabbal bevonjuk, kakaóval megszórjuk, habcsókdarabokkal és díszítő szórócukorral meghintjük.