Hódarával díszített csillagtorta
Hódarával díszített csillagtorta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
  • alma (meghámozva, lereszelve)

A díszítéshez

  • tejszín - 2 dl
  • habcsók - 2 csomag
  • kakaópor - 1 teáskanál
  • díszítő szórócukor - 1 teáskanál

A töltelékhez

  • mascarpone sajt, vagy sovány túró - 25 dekagramm
  • porcukor - 8 dekagramm
  • joghurt - 3 dl
  • gyümölcskeverék (az idénynek megfelelő) - 10 dekagramm
  • rumos mazsola - 12.5 dekagramm
  • Dr. Oetker Lapzselatin - 4 levél
  • tejszín - 1.5 dl

A forma kikenéséhez

  • Rama Vajas Íz - 1 darab

A tésztához

  • tojás - 4 darab
  • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
  • darált mogyoró - 5 dekagramm
  • étkezési keményítő - 5 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 teáskanál
  • finomliszt - 10 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • kristálycukor - 18 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Rama Vajast megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és három evőkanál meleg vízzel sűrű krémmé felhabosítjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük és egyharmadát a sárgájakrémhez adjuk. A lisztet és a sütőport az étkezési keményítővel összekeverjük, a krémre szórjuk, majd végül a darált mogyorót hozzátesszük és lazán összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék fehérjehabot. A sütőformát kikenjük Rama Vajassal és megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30-40 percig sütjük. Ha langyosra kihűlt, kiborítjuk a formából és kettévágjuk. A mascarponesajtot (vagy sovány túrót), a joghurtot, a porcukrot és az aprított vegyes gyümölcsöket összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt. A sütőformát fóliával kibéleljük, belehelyezzük az egyik lapot, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, megkenjük az elkészített krémmel, befedjük a másik tortalappal, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A tortát egy tortatálra helyezzük, levesszük róla a fóliát, felvert tejszínhabbal bevonjuk, kakaóval megszórjuk, habcsókdarabokkal és díszítő szórócukorral meghintjük.