A kapcsos sütőformát (24 cm) kenjük ki Ramával, az alját sütőpapírral béleljük ki, a sütőt előmelegítjük. A sütemény tésztáját a dobozon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a tésztát a kapcsos formába töltjük, tetejét a dobozban lévő csokoládéval megszórjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük, kb. 180 °C-on 30 perc alatt. A süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alját tortatálra helyezzük. A lapot lekvárral megkenjük, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A krém felét habzsákba töltjük, a többivel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, sütőpapírra öntjük, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk megdermedni. A megszilárdult mázból négyzetlapokat vágunk, majd a torta oldalát a csokoládélapokkal díszítjük.