Feltöltve:

Hógolyó torta

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

brownies alappor1 doboz
tojás3 darab
lágy Rama10 dekagramm
víz50 milliliter

Töltelékhez

barack, vagy narancslekvár5 evőkanál

Krémhez

hideg habtejszín200 milliliter
vaníliás cukor1 csomag
habfixáló1 csomag
mascarpone20 dekagramm

Díszítéshez

tortabevonó (ét prémium)1 csomag

Desszertek: Hógolyó torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A kapcsos sütőformát (24 cm) kenjük ki Ramával, az alját sütőpapírral béleljük ki, a sütőt előmelegítjük. A sütemény tésztáját a dobozon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a tésztát a kapcsos formába töltjük, tetejét a dobozban lévő csokoládéval megszórjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük, kb. 180 °C-on 30 perc alatt. A süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alját tortatálra helyezzük. A lapot lekvárral megkenjük, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A krém felét habzsákba töltjük, a többivel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, sütőpapírra öntjük, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk megdermedni. A megszilárdult mázból négyzetlapokat vágunk, majd a torta oldalát a csokoládélapokkal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem