Hógolyó torta
Hógolyó torta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 20 dekagramm
  • kakaó - 4 evőkanál
  • liszt - 25 dekagramm
  • Ráma - 22 dekagramm
  • tojás - 2 darab

Töltelékhez

  • barack, vagy narancslekvár - 5 evőkanál

Tésztához

  • víz - 2 dl
  • szódabikarbóna - 1 evőkanál
  • natúr joghurt - 1 dl
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Krémhez

  • hideg habtejszín - 200 milliliter
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • habfixáló - 1 csomag
  • mascarpone - 200 gramm

Díszítéshez

  • ét-tortabevonó - 1 csomag

A tepsi kikenéséhez

  • Ráma - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral, a szódabikarbónával összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük és nedves késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, alját tortatálra helyezzük. A lapot a lekvárral megkenjük, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A krém felét habzsákba töltjük, a többivel a torta tetejét és oldalát bevonjuk, végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, sütőpírra öntjük, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk megszilárdulni. A megszilárdult mázból négyzetlapokat vágunk és majd a torta oldalát a csokoládélapokkal díszítjük.