Hókifli
Hókifli
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 28 dekagramm
  • darált mandula - 5 dekagramm
  • darált mogyoró - 5 dekagramm
  • cukor - 7 dekagramm
  • vaníliás cukor - 3 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • tojássárgája - 2 darab
  • nem túl kemény Rama - 20 dekagramm
  • porcukor - 5 dekagramm

A nyújtáshoz

  • liszt - 1 darab
  • folpack - 1 darab
  • sütőpapír - 1 darab

Elkészítés:

  1. Robotgép gyúrópálcájával a lisztet a mandulával, a mogyoróval, a cukorral, csipetnyi sóval, 1 csg. van. cukorral, a 2 tojássárgával és a feldarabolt Ramával összedolgozzuk. Kézzel cipóvá formáljuk, majd folpackba csomagoljuk, kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán a tésztából apró kifliket formálunk. Két, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, tepsinként kb. 10 percig sütjük, amíg a végük enyhén barnulni kezd. Az átszitált porcukrot a maradék van. cukorral ízesítjük, és a még forró kifliket óvatosan beleforgatjuk. Rácson kihűtjük.