Hókifli
60
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A töltelékhez
dió | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 5 dekagramm | |
lekvár | 2 evőkanál | |
tojásfehérje | 2 darab |
A tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 dl | |
élesztő | 3 dekagramm | |
tej | 0.5 dl |
A forgatáshoz
porcukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Hókifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
Felfuttatjuk az élesztőt a tejben, majd elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A diót a cukorral, a lekvárral összekeverjük és beleforgatjuk a tojáshabot. A lisztet, a margarint és a cukrot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. 3 - 4 cipót készítünk, majd egyenként kinyújtjuk, és köröket szaggatunk. Minden kör szélre tölteléket halmozunk, majd kettéhajtjuk, a széleit kissé összenyomkodjuk, és megsütjük. Melegen porcukorba forgatjuk.