Hókifli
Hozzávalók
finomliszt, vagy 50 dkg rétesliszt | 40 dekagramm |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
tejföl | 2 dl |
só | 1 csipetnyi |
porcukor | 1 evőkanál |
Töltelék
gesztenyemassza, vagy 25 dkg mák | 25 dekagramm |
---|---|
tej | 1 kevés |
cukor | 1 kevés |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Hintés
vaníliás cukor | 1 csomag |
---|---|
porcukor | 1 darab |
Desszertek: Hókifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
Lisztben elmorzsoljuk a Ramát, majd a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk és letakarva 15-30 percig pihentetjük. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle és áttört gesztenyével, vagy darált mákkal megtöltjük. Feltekerjük és csinos kifliket hajtunk belőlük. Sütőpapiros tepsiben, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.