Hókifli
Hozzávalók
rétesliszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tejföl | 2 dl | |
só | 1 kevés | |
porcukor | 1 evőkanál | |
élesztő | 2 dekagramm |
Töltelékhez
darált mák | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 1 kevés | |
forró tej | 0.5 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Szóráshoz
porcukor | 1 darab |
---|
Desszertek: Hókifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet a Ramával összemorzsoljuk, a többi hozzávalókat is egymás után beledolgozzuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni. Két cipót formálunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük. A tésztát kisodorjuk, nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk és tetszés szerinti töltelékkel töltjük. Ramával megkent sütőlemezre rakjuk a kifliket. Még 10-15 percet pihentetjük, majd sütjük. Porcukorba forgatjuk a megsült meleg kifliket.