Hókifli
Hókifli
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rétesliszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • só - 1 kevés
  • porcukor - 1 evőkanál
  • élesztő - 2 dekagramm

Töltelékhez

  • darált mák - 15 dekagramm
  • cukor - 1 kevés
  • forró tej - 0.5 dl
  • citrom reszelt héja - 1 darab

Szóráshoz

  • porcukor - 1 darab

Elkészítés:

  1. A lisztet a Ramával összemorzsoljuk, a többi hozzávalókat is egymás után beledolgozzuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni. Két cipót formálunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük. A tésztát kisodorjuk, nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk és tetszés szerinti töltelékkel töltjük. Ramával megkent sütőlemezre rakjuk a kifliket. Még 10-15 percet pihentetjük, majd sütjük. Porcukorba forgatjuk a megsült meleg kifliket.