Hókifli
Hozzávalók
liszt | 27.5 dekagramm | |
---|---|---|
darált mandula | 2.5 dekagramm | |
darált mogyoró | 2.5 dekagramm | |
cukor | 7 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tojássárgája | 2 darab | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Hókifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet elkeverjük a mandulával és a mogyoróval, a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd simára gyúrjuk a tojássárgával és a Ramával. Folpackba csomagoljuk és egy órára betesszük a hűtőbe. Lisztezett munkalapon kb. 64 db 8 cm hosszú rudat sodrunk. Kiflivé formázva három, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket és a 200 °C-ra előmelegített sütőben tepsinként kb. 10 percig sütjük. Végül a forró kifliket megforgatjuk négy zacskó vaníliás cukorral elkevert 5 dkg porcukorba. A porcukrot szitáljuk át, mielőtt lapostányéron vagy tálban összekeverjük a vaníliás cukorral.