Feltöltve:

Hókocka

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt30 dekagramm
Ráma7 dekagramm
porcukor3 evőkanál
szalalkáli0.5 csomag
tojás1 egész
tej1 kevés

krem

liszt4 evőkanál
tej0.5 liter
Ráma28 dekagramm
cukor25 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Hókocka a sok

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet, a Ramát és a porcukrot jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a szalalkálit, a tojást és a 1/2 l tejből annyit, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle világossárgára. A krémhez a lisztet a fél liter tejből megmaradt tejjel folyamatos keverés mellett felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A Ramát a kétféle cukorral kikeverjük és a kihűlt masszához adjuk, majd a lapokat megtöltjük. A kész süteményt egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Porcukorral megszórjuk és kockára vágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem