Hólabda
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
forró víz | 6 evőkanál | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
kókuszreszelék | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
rum | 1 teáskanál | |
nyers tojás | 6 darab | |
porcukor | 30 dekagramm | |
2,8 % -os tej | 5 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
rétesliszt | 5 evőkanál | |
fehér csokoládé | 20 dekagramm |
Desszertek: Hólabda a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral és a vízzel habosra felverjük, (konyhai robotgéppel 1 perc), majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet és az olvasztott, de nem meleg Ramát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjük, az előzőekbe forgatjuk.
Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük és a masszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A krémhez 2 deci hideg tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, pár csepp rummal ízesítjük, majd a kihűlt, főzött krémmel összedolgozzuk
Egy kis piskótakorongot a krémmel vastagon megkenünk, majd egy másik tésztát ráillesztünk, egy kicsit össze is nyomjuk.
Amikor mind kész, krémmel az oldalukat is körbekenjük, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük és.tálcára rakosgatjuk.
A fehér csokoládét felolvasztjuk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kis sütemények tetejére kenjük vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon le.
Hűtőszekrényben dermesztjük néhány órán át.