Hólabda
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
élesztő | 2.5 dekagramm |
Ráma | 1 evőkanál |
rum | 1 evőkanál |
tojássárgája | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
olaj a sütéshez | 1 liter |
porcukor a szóráshoz | 1 kevés |
Desszertek: Hólabda a sok
Elkészítés
1
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgával, rummal és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyenként, laza mozdulatokkal gömbbé formáljuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és porcukorban meghempergetve kínáljuk.