Hólabda
Hólabda
  • timer70 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • Ráma - 1 evőkanál
  • rum - 1 evőkanál
  • tojássárgája - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • olaj a sütéshez - 1 liter
  • porcukor a szóráshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgával, rummal és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyenként, laza mozdulatokkal gömbbé formáljuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és porcukorban meghempergetve kínáljuk.