Hólabda
Hozzávalók
A díszítéshez
kókuszreszelék | 1 kevés | |
---|---|---|
tortabevonó | 10 dekagramm | |
étolaj | 3 evőkanál |
A tésztához
5 tojásos piskóta | 2 darab | |
---|---|---|
tojás | 5 darab | |
víz | 5 evőkanál | |
cukor | 10 evőkanál | |
liszt | 10 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
A krémhez
liszt | 5 evőkanál | |
---|---|---|
tojássárga | 3 darab | |
tej | 0.75 liter | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
Desszertek: Hólabda a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból két piskótát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a habot is.
Kikent tepsiben, 180 fokon kisütjük a lapokat. Egyenként 20-20 perc.
A krémhez a lisztet a tojással, a vaníliás cukorral és kevés tejjel kikavarjuk. A tejet felmelegítjük és amikor már majdnem forr, lassú tűzön folyamatos keverés mellett beleöntjük a kikavart krémet és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A Ramát a porcukorral kikavarjuk, majd a kihűlt krémhez adjuk.
A kihűlt piskótákat pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel. A külsejét szintén bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a hólabdák tetejére kenjük.