Feltöltve:

Hólabda

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

kókuszreszelék1 kevés
tortabevonó10 dekagramm
étolaj3 evőkanál

A tésztához

5 tojásos piskóta2 darab
tojás5 darab
víz5 evőkanál
cukor10 evőkanál
liszt10 evőkanál
sütőpor1 csomag

A krémhez

liszt5 evőkanál
tojássárga3 darab
tej0.75 liter
vaníliás cukor1 csomag
porcukor20 dekagramm
Rama Vajas Íz15 dekagramm

Desszertek: Hólabda a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból két piskótát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a habot is.
Kikent tepsiben, 180 fokon kisütjük a lapokat. Egyenként 20-20 perc.

2

A krémhez a lisztet a tojással, a vaníliás cukorral és kevés tejjel kikavarjuk. A tejet felmelegítjük és amikor már majdnem forr, lassú tűzön folyamatos keverés mellett beleöntjük a kikavart krémet és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A Ramát a porcukorral kikavarjuk, majd a kihűlt krémhez adjuk.

3

A kihűlt piskótákat pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel. A külsejét szintén bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a hólabdák tetejére kenjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem