Feltöltve:

Hólabda torta

access_alarm 75
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A piskótához

tojás (M)5 darab
porcukor250 gramm
hideg víz3 evőkanál
Liszt150 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag

A krémhez

Rama Vajas Íz200 gramm
porcukor160 gramm
Liszt50 gramm
kristálycukor20 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojás (M)1 darab
tej300 milliliter

A díszítéshez

darált dió100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőtepsi

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A sütőtepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat válasszuk szét.

2. lépés

A krémhez a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és egész tojást keverjük simára 300ml tejjel, és gőz felett főzzük sűrű péppé. Hűtsük ki teljesen, úgy, hogy frissentartó fóliát nyomjunk a krémre közvetlenül (így elkerüljük a krém bőrösödését)

3. lépés

A tojások sárgáját keverjük habosra 250g porcukorral.
A tojások fehérjét pedig 3 evőkanál hideg vízzel verjük kemény habbá.
A lisztet szitáljuk át 1 csomag sütőporral.
Mindezt óvatosan forgassuk össze, majd egyenletesen simítsuk bele az előkészített tepsibe, és süssük kb 15-20 percen keresztül, amíg a tészta aranybarna és ruganyos nem lesz.

4. lépés

A 200g Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a porcukorral, majd kanalanként adjuk hozzá a kihűlt vaníliás krémet is, és habosítsuk ki így is.

5. lépés

A kihűlt piskótából vágjunk ki 4 db 15 cm-es piskótakarikát. ezek közé a lapok közé töltsük a kihűlt krémet, amit előzőleg 4 felé osztottunk. (3 adag tölteléknek, a maradék a torta külsejére és díszítéshez.) Hűtsük 15-20 percig.

6. lépés

A megmaradt krémmel kenjük körbe a tortát, majd díszítsük darált dióval. A torta tetejét is díszítsük a megmaradt krémmel.

7. lépés

TIPP: a megmaradt piskótát daráljuk le, és kevés krémmel vagy tejjel keverjük el, hogy formázható legyen. Ebből gyúrjunk "labdákat", melyeket darált dióban megforgathatunk, és a torta tetejét ezzel díszíthetjük.

8. lépés

A receptet köszönjük Babják Károlyné, Marika néninek!

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 320"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 240"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem