Feltöltve:

Hólabda torta

180
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás8 darab
porcukor40 dekagramm
meleg víz8 evőkanál
liszt25 dekagramm
kakaó2 evőkanál
sütőpor1 csomag

A krémhez

tej5 dl
liszt5 púpos evőkanál
porcukor20 dekagramm
rum1 kevés
vaníliás cukor1 csomag
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
kókuszreszelék1 darab

Desszertek: Hólabda torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk; a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet. A legvégén fakanállal hozzákeverjük a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. Kb. 30-40 perc alatt megsül, előmelegített sütőben (alúl-felül sütés) 180°C-on.

2

Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. Az 5 dl tejhez hozzáadjuk az 5 púpozott evőkanál lisztet, majd addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

3

A cukrokat a Rama Vajas ízzel és a rummal kikeverjük, majd a kihűlt masszához keverjük. Ízlés szerint kókuszreszelékkel gazdagítjuk a krémet. A kókusz hozzáadása előtt egy kis adag krémet félre teszünk, ezzel vonjuk be a torta oldalát.

4

A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk és eloszlatjuk rajta a krémet. Végül bevonjuk a maradék krémmel. Tetejét keményre felvert tejszínhabbal, dekor cukorral, kakaóval díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem