Hólabda torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
porcukor | 40 dekagramm | |
meleg víz | 8 evőkanál | |
liszt | 25 dekagramm | |
kakaó | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
A krémhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
liszt | 5 púpos evőkanál | |
porcukor | 20 dekagramm | |
rum | 1 kevés | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
Rama Vajas Íz | 20 púpos kávéskanál | |
kókuszreszelék | 1 darab |
Desszertek: Hólabda torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk; a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet. A legvégén fakanállal hozzákeverjük a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. Kb. 30-40 perc alatt megsül, előmelegített sütőben (alúl-felül sütés) 180°C-on.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. Az 5 dl tejhez hozzáadjuk az 5 púpozott evőkanál lisztet, majd addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
A cukrokat a Rama Vajas ízzel és a rummal kikeverjük, majd a kihűlt masszához keverjük. Ízlés szerint kókuszreszelékkel gazdagítjuk a krémet. A kókusz hozzáadása előtt egy kis adag krémet félre teszünk, ezzel vonjuk be a torta oldalát.
A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk és eloszlatjuk rajta a krémet. Végül bevonjuk a maradék krémmel. Tetejét keményre felvert tejszínhabbal, dekor cukorral, kakaóval díszíthetjük.