Feltöltve:

Hólabda torta

access_alarm 160
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
porcukor40 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor1 darab
kakaó2 evőkanál
forró víz8 evőkanál

krem

tej0.5 liter
liszt5 evőkanál
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
dió15 dekagramm

Díszítés

kókuszreszelék1 kevés

Desszertek: Hólabda torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A porcukrot kikeverjük a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon, kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Krém: a tejből és a lisztből pépet főzünk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert Ramát. A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémet pedig elfelezzük és az egyik felébe 15 dkg darált diót teszünk. Aki szereti, tehet bele egy kis rumaromát is, úgy még finomabb. Az alsó lapra kerül a diós krém, majd piskóta és a sima krém, majd befedjük a tortalappal. Díszítésként, ha esetleg csokival díszítik ki a tortát meglehet szórni egy kis kókusszal, úgy is finom, de hát ki hogyan szereti és kéri.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem