Holland szelet
Hozzávalók
krem
tej | 6 dl |
---|---|
finomliszt | 7 púpos evőkanál |
kristálycukor | 1 púpos evőkanál |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
kakaópor | 1 darab |
vaníliás cukor | 2 csomag |
baracklekvár | 1 darab |
Tészta
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
Ráma | 6 dekagramm |
porcukor | 16 dekagramm |
tojás | 2 darab |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
olvasztott méz | 4 evőkanál |
tejföl (kb) | 1 dl |
Máz
Ráma | 18 dekagramm |
---|---|
porcukor | 18 dekagramm |
főzés nélküli puncs pudingpor | 1 csomag |
tej | 2 evőkanál |
Desszertek: Holland szelet a sok
Elkészítés
1
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz. Máz: a Ramát, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.