Holland szelet
Holland szelet
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tej - 6 dl
    • finomliszt - 7 púpos evőkanál
    • kristálycukor - 1 púpos evőkanál
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • kakaópor - 1 darab
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • baracklekvár - 1 darab

    Tészta

    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 6 dekagramm
    • porcukor - 16 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • olvasztott méz - 4 evőkanál
    • tejföl (kb) - 1 dl

    Máz

    • Ráma - 18 dekagramm
    • porcukor - 18 dekagramm
    • főzés nélküli puncs pudingpor - 1 csomag
    • tej - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Ramát kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs. vaníliás cukrot teszünk. Töltés menete: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz. Máz: a Ramát, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.