Holland szelet
Holland szelet
  • timer10 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 6 dekagramm
    • porcukor - 16 dekagramm
    • egész tojás - 2 darab
    • szódapor - 1 teáskanál
    • olvasztott méz - 4 evőkanál
    • tejföl - 1 dl

    A krémhez

    • tej - 6 dl
    • finomliszt - 7 evőkanál
    • cukor - 1 evőkanál
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm

    A mázhoz

    • porcukor - 18 dekagramm
    • Ráma - 18 dekagramm
    • tej - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk és a 4 lapot megsütjük.
    2. A tejet, a lisztet és a cukrot felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukorból és a Ramából krémet keverünk és a kihűlt lisztes péppel összekeverjük, majd kettévesszük. Az egyikbe kakaóport teszünk, a másikba 1cs. vaníliás cukrot.
    3. Elkezdjük a tészta összeállítását. Az alsó lapra tesszük a csokis krémet, majd rátesszük a második lapot és erre baracklekvárt kenünk. Erre jön a harmadik lap és a vaníliás krém, majd jön a negyedik lap amire a máz kerül.