Horgásztó torta
Hozzávalók
cukor | 8 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tej | 1 liter | |
tojás | 8 darab | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
búzadara | 5 evőkanál | |
meggy | 0.5 kilogramm | |
gyümölcslekvár | 0.5 pohár | |
csomag babapiskóta | 1 nagy | |
ostya | 1 darab | |
zöld színű gumicukor | 1 pár szem | |
dekor szórócukor | 1 kevés |
Desszertek: Horgásztó torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Nyolc tojásból sütöttem egy egyszerű piskótát a legnagyobb, ún. gáztepsiben. Ezt vízszintesen elvágtam két lapra. Az alsó lapot szépen kiraktam meggyel, nem túl sűrűn. A tasak vaníliás pudingport megfőztem és miután kihűlt, nagyon kevés, kb. 5 dkg Ramával kikevertem és a háromnegyed részét rákentem a meggyes piskótára.
Ezután egy nagy csomag babapiskótával lefedtem az egészet, de 4-5 darabot félretettem a dekorációhoz. Ezt követően fél liter tejből és 5 ek. búzadarából tejbegrízt főztem, nem túl édeset. Még melegen belekevertem fél üveg házi málnalekvárt, ha nincs házi, jó a bolti is, de bármilyen másik, kicsit pikánsabb ízű lekvár is jó. Pár percig kevergettem, hogy hűljön, majd rákentem a babapiskótára és végül rátettem a piskóta második lapját.
Óvatosan megnyomkodtam, hogy a krém eligazodjon mindenhova. Ezután a maradék, egynegyed rész vaníliás krémmel bevontam a tortát kívülről. Miután ez megvolt következett a dekoráció.
A babapiskótákból halakat "faragtam" és abból készültek a part kövei is. Ostyából lett a horgász-stég és a parti fák törzse. Zöld gumicukorból pedig a növényzet.
Végül kék színű dekorcukorral beszórtam az egészet, ez lett a víz. A halakra olvasztott csokiból felírtam az ünnepeltek nevét. Egyébként az olvasztott csoki, mint "ragasztó" is jó szolgálatot tett.