Horizont szelet
Hozzávalók
krem
tej | 0.5 dl |
---|---|
cukor | 2 evőkanál |
liszt | 4 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
Tészta
Ráma | 12 dekagramm |
---|---|
liszt | 30 dekagramm |
cukor | 15 dekagramm |
tojás | 2 darab |
kakaópor | 1 evőkanál |
tej | 1 kevés |
Piskóta
tojás | 5 darab |
---|---|
cukor | 5 evőkanál |
liszt | 5 evőkanál |
rum | 1 dl |
Máz
tortabevonó | 10 dekagramm |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
Desszertek: Horizont szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapok sütünk tepsi hátán. A piskótát a szokásos módon megsütjük. Közben a tejet, a cukrot a liszttel csomómentesre kikeverjük és krémet főzünk belőle. A porcukrot habosra keverjük a Ramával és a kihűlt krémhez keverjük.
2
Az alsó lapra kenjük a krém felét, rátesszük a piskótát, amit rummal meglocsoltunk. Rákenjük a krém másik felét és befedjük a másik lappal. A tortabevonót gőz fölött olvasztjuk az olajjal, elkeverjük és a tésztára kenjük. Másnap szeleteljük.