Horizont szelet
Hozzávalók
Krémhez
Ráma | 1 púpos evőkanál | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
tej | 0.5 liter | |
liszt | 4 evőkanál | |
vanília | 1 csomag |
Piskótához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
víz | 5 evőkanál | |
cukor | 15 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Barna lapokhoz
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 1 evőkanál | |
tojás | 1 darab | |
szalalkáli | 0.5 csomag | |
tej | 1 dl | |
kakaó | 2 dekagramm | |
cukor | 8 dekagramm |
Desszertek: Horizont szelet a sok
Elkészítés
1
Egy dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, a Ramával, a tojással és a cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Két lapot sütünk belőle a közepes tepsi hátulján. Kellemetlen a szalalkáli illata sülés közben, de a sütin nem érezhető. A lapok 7-8 perc alatt megsülnek. Öt tojásból vizes piskótát sütünk. 4 ek lisztből és fél liter tejből sűrű, fehér alapkrémet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle krémet összevegyítjük. Rétegezés: barna lap - krém - piskóta - krém - barna lap - krém - csokireszelék.