Hulala torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
csokipuding (főzős) | 1 csomag | |
kristálycukor | 12 evőkanál | |
finomliszt | 3 evőkanál | |
rétesliszt | 3 evőkanál | |
kakaó | 1 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi | |
víz | 1 evőkanál |
A krémhez
Hulala | 0.5 liter | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 3 csomag | |
habfixáló | 1 csomag | |
áfonyadzsem | 1 darab |
Desszertek: Hulala torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Kanalanként belekeverjük a cukrot, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább kevergetjük, majd hozzákeverjük a kakaóport és a pudingport, végül a szódabikarbónát és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Ha kisült, levesszük róla a papírt, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihült kettévágjuk.
A krém elkészítése:
A tejszínt a cukorral habbá verjük. Belekeverjük a habfixálót, és nagyon kemény habot készítünk belőle.
Összeállítás.
A piskótát kettévágjuk, és jól megkenjük áfonyadzsemmel. A dzsem fölé kenjük a krém kétharmadát, és befedjük a tészta másik felével. A maradék habot a torta tetejére simítjuk, és a tetejét csokireszelékkel díszítjük.