Feltöltve:

Hungária szelet

45
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor30 dekagramm
liszt (maximum)1 kilogramm
Ráma10 dekagramm
tej (maximum)1 liter
tojás5 darab
darált dió1 kevés
sütőpor1 csomag
tortabevonó1 tábla
rum1 kevés

Desszertek: Hungária szelet a sok

Elkészítés

1

Tészta: 5 db tojássárgát és 30 dkg porcukrot 5 kanál vízzel kikeverünk, majd újabb 5 kanál vizet adunk hozzá. Habosra keverjük, végül hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport és a habbá vert fehérjét.

2

A masszát 2 felé osztjuk. Az egyik felébe 10 dkg darált diót keverünk. A diós felét öntjük a tepsibe, a simát pedig a tetejére, majd alacsony hőfokon megsütjük.

3

Krém: 2,5 dl tejet felfőzünk 3.e.k. liszttel. 10 dkg Ramát, 20 dkg porcukrot, 2 e.k. rumot és 5 dkg darált diót kikeverünk és a főzött krémhez adjuk.

4

A piskóta tetejére kenjük és csoki mázat öntünk rá. Jó Étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem