Hungária szelet
Hozzávalók
porcukor | 30 dekagramm |
---|---|
liszt (maximum) | 1 kilogramm |
Ráma | 10 dekagramm |
tej (maximum) | 1 liter |
tojás | 5 darab |
darált dió | 1 kevés |
sütőpor | 1 csomag |
tortabevonó | 1 tábla |
rum | 1 kevés |
Desszertek: Hungária szelet a sok
Elkészítés
1
Tészta: 5 db tojássárgát és 30 dkg porcukrot 5 kanál vízzel kikeverünk, majd újabb 5 kanál vizet adunk hozzá. Habosra keverjük, végül hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport és a habbá vert fehérjét.
2
A masszát 2 felé osztjuk. Az egyik felébe 10 dkg darált diót keverünk. A diós felét öntjük a tepsibe, a simát pedig a tetejére, majd alacsony hőfokon megsütjük.
3
Krém: 2,5 dl tejet felfőzünk 3.e.k. liszttel. 10 dkg Ramát, 20 dkg porcukrot, 2 e.k. rumot és 5 dkg darált diót kikeverünk és a főzött krémhez adjuk.
4
A piskóta tetejére kenjük és csoki mázat öntünk rá. Jó Étvágyat.