Hungária szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 5 egész | |
---|---|---|
kristálycukor | 30 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
őrölt dió | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 kevés | |
szalalkáli | 1 teáskanál | |
víz | 5 evőkanál |
A krémhez
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
darált dió | 5 dekagramm | |
rum | 5 cl | |
tej | 2 dl | |
liszt | 3 evőkanál |
A csokoládémázhoz
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
Desszertek: Hungária szelet a sok
Elkészítés
A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
masszát kétfelé vesszük. Ramával kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük. A tejben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A Ramát habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük. Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a Ramával. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.