Feltöltve:

Hungária szelet

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája4 darab
porcukor30 dekagramm
víz10 evőkanál
liszt20 dekagramm
sütőpor1 darab
darált dió10 dekagramm
tojásfehérje keményre vert habja4 darab

A krémhez

tej4 dl
liszt4 evőkanál
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
darált dió5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tejszín2.5 dl

Desszertek: Hungária szelet a sok

Elkészítés

1

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet és,jól kikeverjük. Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. A tésztát kétfelé vesszük, felébe a darált diót keverjük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diós tésztát alulra simítjuk, rá a sárga tésztát és megsütjük. Krém: a tejet a liszttel és a cukorral simára kikeverjük, majd felfőzzük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a diót, majd kihűtjük. A Ramát kihabosítjuk és a főzött krémmel együtt habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk, majd a krémre a felvert kemény tejszínt tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem