Hungária szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
víz | 10 evőkanál | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
darált dió | 10 dekagramm | |
tojásfehérje keményre vert habja | 4 darab |
A krémhez
tej | 4 dl | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
darált dió | 5 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tejszín | 2.5 dl |
Desszertek: Hungária szelet a sok
Elkészítés
1
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet és,jól kikeverjük. Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. A tésztát kétfelé vesszük, felébe a darált diót keverjük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diós tésztát alulra simítjuk, rá a sárga tésztát és megsütjük. Krém: a tejet a liszttel és a cukorral simára kikeverjük, majd felfőzzük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a diót, majd kihűtjük. A Ramát kihabosítjuk és a főzött krémmel együtt habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk, majd a krémre a felvert kemény tejszínt tesszük.