Húsvéti csokikrémes torta
Hozzávalók
A piskótához
liszt | 200 gramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 200 gramm | |
kristálycukor | 200 gramm | |
tojás | 4 darab | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag |
a tejcsokoládés tortakrémhez
Rama Vajas Íz (olvasztva) | 300 gramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Eredeti Puding Csokoládé | 2 csomag | |
tej | 5 dl | |
kristálycukor | 8 evőkanál | |
tejcsokoládé | 200 gramm |
a torta oldalára és tetejére
puha Rama Vajas Íz | 100 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 400 gramm | |
kakaópor | 30 gramm |
A díszítéshez
Dr. Oetker Dekormix Színvarázs | 1 darab | |
---|---|---|
Színes, tojás alakú cukorkák |
Sütéshez
Sütési idő | 140 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 18-20 cm-es tortaforma |
Desszertek: Húsvéti csokikrémes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 ℃-ra. Válasszuk szét a tojásokat.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukor felével, majd adjuk hozzá egyenként a 4 tojássárgáját.
Egy másik tálban keverjük jól össze a lisztet a sütőporral, majd forgassuk a tojásos masszába.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan dolgozzuk bele a maradék cukrot, végül pedig forgassuk a habot a tésztába.
Vegyünk 2 db 18-20 cm-es tortaformát, kenjük ki Rama Vajas Ízzel. Felezzük el a tésztát, öntsük a tortaformákba, majd 180 ℃-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt. Kivétel előtt mindenképpen ellenőrizzük tűpróbával. Ha csak egy darab formánk van, várjuk meg, míg az első torta megsül, a formában kissé lehűl, majd vágjuk körbe, borítsuk ki, és használjuk újra ugyanazt a formát.
A tortakrémhez a tejcsokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt.
Egy csészében keverjük csomómentesre a pudingport a cukorral és egy kis langyos tejjel.
A maradék tejet melegítsük fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a felolvasztott tejcsokoládét, ha kell habverővel dolgozzuk simára.
Ha kissé lehűlt a krém, töltsük habzsákba, tartsuk hűvös helyen felhasználásig.
A tortákat vágjuk félbe, hogy 4 lapunk legyen, majd tortakarika segítségével töltsük össze a tejcsokoládés krémmel, egyenletes vastagságban. Hagyjuk hűtőszekrényben lehűlni, majd szedjük le róla a tortakarikát (Tipp: hajszárítóval megmelegítve kívülről egyszerűbben leszedhető a karika).
A torta oldalára való krémhez a hozzávalókat keverjük habosra, majd ha kissé lehűlt, kenjük egyenletesen a torta oldalára és tetejére. Fésűs tortasimítóval húzzuk körbe, hogy fonott fészek hatása legyen.
Tipp: A torta oldalához való krémbe, ízlés szerint beleolvaszthatunk egy tábla tejcsokoládét is!
A torta tetejét díszítsük zöld szórócukorral és a tojás alakú cukrokkal.
Tálalás előtt helyezzük vissza pár órára a hűtőszekrénybe.