Feltöltve:

Húsvéti csokikrémes torta

access_alarm 140
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

liszt200 gramm
Rama Vajas Íz200 gramm
kristálycukor200 gramm
tojás4 darab
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag

a tejcsokoládés tortakrémhez

Rama Vajas Íz (olvasztva)300 gramm
Dr. Oetker Eredeti Puding Csokoládé2 csomag
tej5 dl
kristálycukor8 evőkanál
tejcsokoládé200 gramm

a torta oldalára és tetejére

puha Rama Vajas Íz100 gramm
porcukor400 gramm
kakaópor30 gramm

A díszítéshez

Dr. Oetker Dekormix Színvarázs1 darab
Színes, tojás alakú cukorkák 

Sütéshez

Sütési idő 140 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18-20 cm-es tortaforma

Desszertek: Húsvéti csokikrémes torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 ℃-ra. Válasszuk szét a tojásokat.

2. lépés

Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukor felével, majd adjuk hozzá egyenként a 4 tojássárgáját.
Egy másik tálban keverjük jól össze a lisztet a sütőporral, majd forgassuk a tojásos masszába.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan dolgozzuk bele a maradék cukrot, végül pedig forgassuk a habot a tésztába.

3. lépés

Vegyünk 2 db 18-20 cm-es tortaformát, kenjük ki Rama Vajas Ízzel. Felezzük el a tésztát, öntsük a tortaformákba, majd 180 ℃-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt. Kivétel előtt mindenképpen ellenőrizzük tűpróbával. Ha csak egy darab formánk van, várjuk meg, míg az első torta megsül, a formában kissé lehűl, majd vágjuk körbe, borítsuk ki, és használjuk újra ugyanazt a formát.

4. lépés

A tortakrémhez a tejcsokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt.
Egy csészében keverjük csomómentesre a pudingport a cukorral és egy kis langyos tejjel.
A maradék tejet melegítsük fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a felolvasztott tejcsokoládét, ha kell habverővel dolgozzuk simára.
Ha kissé lehűlt a krém, töltsük habzsákba, tartsuk hűvös helyen felhasználásig.

5. lépés

A tortákat vágjuk félbe, hogy 4 lapunk legyen, majd tortakarika segítségével töltsük össze a tejcsokoládés krémmel, egyenletes vastagságban. Hagyjuk hűtőszekrényben lehűlni, majd szedjük le róla a tortakarikát (Tipp: hajszárítóval megmelegítve kívülről egyszerűbben leszedhető a karika).

6. lépés

A torta oldalára való krémhez a hozzávalókat keverjük habosra, majd ha kissé lehűlt, kenjük egyenletesen a torta oldalára és tetejére. Fésűs tortasimítóval húzzuk körbe, hogy fonott fészek hatása legyen.
Tipp: A torta oldalához való krémbe, ízlés szerint beleolvaszthatunk egy tábla tejcsokoládét is!

7. lépés

A torta tetejét díszítsük zöld szórócukorral és a tojás alakú cukrokkal.
Tálalás előtt helyezzük vissza pár órára a hűtőszekrénybe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem