Húsvéti fonott-foszlós kalácsom
Hozzávalók
Tészta (1 rúdhoz)
élesztő | 5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 13 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
Ráma | 10 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
mazsola | 10 dekagramm |
A tepsi béleléséhez
sütőpapír | 1 darab |
---|
A kalács lekenéséhez
tojássárgája | 1 darab |
---|
Desszertek: Húsvéti fonott-foszlós kalácsom a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. Három cipóra osztjuk, 3 rudat sodrunk belőle, szorosan összefonjuk, tepsibe helyezzük és tojássárgával lekenjük. Ezután letakarjuk és addig kelesztjük újra, amíg a formát ki nem tölti. Előmelegített sütőben megsütjük.