Húsvéti kalács medvehagymával
Hozzávalók
liszt (fele rétesliszt, fele sima liszt) | 50 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1.5 kávéskanál | |
élesztő | 4 dekagramm | |
porcukor | 1 kávéskanál | |
joghurt | 1.5 dl | |
tej | 1 dl | |
tojás | 1 darab | |
Rama a tésztába | 6 dekagramm | |
olajban eltett medvehagyma vagdalék | 1 adag |
A kenéshez
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
tejföl | 1 dl |
Desszertek: Húsvéti kalács medvehagymával a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani. Kis pihentetés után (kb. 10 perc) a tésztát kivettem a gépből és kettéosztottam. A gombócokat kicsit átgyúrtam, majd lapokká nyújtottam. A lapokat megkentem a tavalyról eltett olajos medvehagyma vagdalékkal, majd a lapokat feltekertem hurkába, összefontam őket és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Kb. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágtam, majd megkentem a tejfölös tojássárgával. 40 percig sütöttem 200 fokon.