Húsvéti mandulás madárfióka muffin
Hozzávalók
Tésztához
búzaliszt | 110 gramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 110 gramm | |
cukor | 80 gramm | |
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
szeletelt mandula | 40 gramm |
Krémhez
Rama Vajas Íz | 150 gramm | |
---|---|---|
mandula aroma | 1 teáskanál | |
cukor | 100 gramm | |
fehér csoki | 40 gramm |
Dekoráció
fehércsokiba mártott egész mandula (3 db/muffin esetén) | 35 darab | |
---|---|---|
zselés cukor a madarak csőréhez, szárnyához | 1 csokor | |
olvasztott étcsokoládé | 1 teáskanál | |
apróra vágott hántolt mandula | 100 gramm |
Desszertek: Húsvéti mandulás madárfióka muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük el a sót és a sütőport a liszttel, majd adagoljuk a margarinos részhez, míg egynemű tésztát kapunk. A hántolt mandulát óvatosan forgassuk egy kanállal a tésztához.
Kanalazzuk a tésztát szilikon muffin formákba, vagy papír kapszlival bélelt sütőformákba a formák 3/4-ig, és süssük 20 percig. A tűpróba utána a formákból kiszedve hűtsük a muffinokat. Maximum 12 db muffin lesz belőle a formák méretétől függően.
Gőzfürdőn olvasszuk fel a fehér csokoládét. Habverővel keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a mandula aromával, majd adjuk hozzá az olvasztott fehércsokit. Keverjük, míg egyenletes lesz a krém.
A krémet tegyük habzsákba, majd nyomjuk a muffinok közepére. A szeletelt mandulát szórjuk úgy a krémre, hogy fészket formáljon.
Vágjuk apró háromszögekre a zselés cukrot, és ragasszuk az olvasztott étcsoki segítségével az egész mandulákra, szárnyakat és csőrt formálva a madaraknak. A maradék csokiból rajzoljunk szemeket, majd helyezzük a fiókákat a fészekbe.