Húsvéti mandulás madárfióka muffin
Húsvéti mandulás madárfióka muffin
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • búzaliszt - 110 gramm
    • Rama Vajas Íz - 110 gramm
    • cukor - 80 gramm
    • tojás - 2 darab
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • só - 1 csipetnyi
    • szeletelt mandula - 40 gramm

    Krémhez

    • Rama Vajas Íz - 150 gramm
    • mandula aroma - 1 teáskanál
    • cukor - 100 gramm
    • fehér csoki - 40 gramm

    Dekoráció

    • fehércsokiba mártott egész mandula (3 db/muffin esetén) - 35 darab
    • zselés cukor a madarak csőréhez, szárnyához - 1 csokor
    • olvasztott étcsokoládé - 1 teáskanál
    • apróra vágott hántolt mandula - 100 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
    2. Keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük el a sót és a sütőport a liszttel, majd adagoljuk a margarinos részhez, míg egynemű tésztát kapunk. A hántolt mandulát óvatosan forgassuk egy kanállal a tésztához.
    3. Kanalazzuk a tésztát szilikon muffin formákba, vagy papír kapszlival bélelt sütőformákba a formák 3/4-ig, és süssük 20 percig. A tűpróba utána a formákból kiszedve hűtsük a muffinokat. Maximum 12 db muffin lesz belőle a formák méretétől függően.
    4. Gőzfürdőn olvasszuk fel a fehér csokoládét. Habverővel keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a mandula aromával, majd adjuk hozzá az olvasztott fehércsokit. Keverjük, míg egyenletes lesz a krém. A krémet tegyük habzsákba, majd nyomjuk a muffinok közepére. A szeletelt mandulát szórjuk úgy a krémre, hogy fészket formáljon.
    5. Vágjuk apró háromszögekre a zselés cukrot, és ragasszuk az olvasztott étcsoki segítségével az egész mandulákra, szárnyakat és csőrt formálva a madaraknak. A maradék csokiból rajzoljunk szemeket, majd helyezzük a fiókákat a fészekbe.