fehércsokiba mártott egész mandula (3 db/muffin esetén)
- 35 darab
zselés cukor a madarak csőréhez, szárnyához
- 1 csokor
olvasztott étcsokoládé
- 1 teáskanál
apróra vágott hántolt mandula
- 100 gramm
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük el a sót és a sütőport a liszttel, majd adagoljuk a margarinos részhez, míg egynemű tésztát kapunk. A hántolt mandulát óvatosan forgassuk egy kanállal a tésztához.
Kanalazzuk a tésztát szilikon muffin formákba, vagy papír kapszlival bélelt sütőformákba a formák 3/4-ig, és süssük 20 percig. A tűpróba utána a formákból kiszedve hűtsük a muffinokat. Maximum 12 db muffin lesz belőle a formák méretétől függően.
Gőzfürdőn olvasszuk fel a fehér csokoládét. Habverővel keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a mandula aromával, majd adjuk hozzá az olvasztott fehércsokit. Keverjük, míg egyenletes lesz a krém.
A krémet tegyük habzsákba, majd nyomjuk a muffinok közepére. A szeletelt mandulát szórjuk úgy a krémre, hogy fészket formáljon.
Vágjuk apró háromszögekre a zselés cukrot, és ragasszuk az olvasztott étcsoki segítségével az egész mandulákra, szárnyakat és csőrt formálva a madaraknak. A maradék csokiból rajzoljunk szemeket, majd helyezzük a fiókákat a fészekbe.