Húsvéti muffin
Hozzávalók
A tésztához
Rama Vajas Íz | 125 gramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 125 gramm | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 100 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
kakaópor | 25 gramm |
A dekoráláshoz
fehér csokoládé | 150 gramm | |
---|---|---|
narancssárga ételfesték | 4 csepp | |
eper | 12 szem | |
kakaós keksz | 120 gramm |
A krémhez
Rama Vajas Íz | 60 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 100 gramm | |
kakaópor | 20 gramm |
Sütéshez
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | muffinforma |
Desszertek: Húsvéti muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C). A muffinformákba helyezzünk muffinpapírokat (kivéve, ha szilikonos formánk van).
A muffintészta hozzávalóit tegyük egy nagyobb tálba és kézimixerrel keverjük addig, amíg sima masszát nem kapunk. Osszuk el a muffinformákban, és az előmelegített sütőben süssük kb .20 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a fehércsokoládét, és adjunk hozzá 3-4 csepp narancssárga ételfestéket, majd keverjük el. Ebbe a mázba mártsuk az eperszemeket és helyezzük sütőpapírra. A maradék színezett fehércsokoládét töltsük papírtölcsérbe és csíkozzuk be az eperszemeket, így megalkotva a répákat idéző mintát.
A kakaós kekszet daráljuk (vagy törjük) finomra.
A krémhez a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral és kakaóporral. Kenjük a muffinok tetejére. A muffinokat a krémes tetejüknél nyomkodjuk a kekszmorzsába. Tegyünk a tetejére egy eper répát, így díszítsük.