Feltöltve:

Húsvéti muffin

40
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz125 gramm
kristálycukor125 gramm
tojás2 darab
liszt100 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
kakaópor25 gramm

A dekoráláshoz

fehér csokoládé150 gramm
narancssárga ételfesték4 csepp
eper12 szem
kakaós keksz120 gramm

A krémhez

Rama Vajas Íz60 gramm
porcukor100 gramm
kakaópor20 gramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája muffinforma

Desszertek: Húsvéti muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C). A muffinformákba helyezzünk muffinpapírokat (kivéve, ha szilikonos formánk van).

2

A muffintészta hozzávalóit tegyük egy nagyobb tálba és kézimixerrel keverjük addig, amíg sima masszát nem kapunk. Osszuk el a muffinformákban, és az előmelegített sütőben süssük kb .20 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

3

Vízgőz felett olvasszuk meg a fehércsokoládét, és adjunk hozzá 3-4 csepp narancssárga ételfestéket, majd keverjük el. Ebbe a mázba mártsuk az eperszemeket és helyezzük sütőpapírra. A maradék színezett fehércsokoládét töltsük papírtölcsérbe és csíkozzuk be az eperszemeket, így megalkotva a répákat idéző mintát.

4

A kakaós kekszet daráljuk (vagy törjük) finomra.

5

A krémhez a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral és kakaóporral. Kenjük a muffinok tetejére. A muffinokat a krémes tetejüknél nyomkodjuk a kekszmorzsába. Tegyünk a tetejére egy eper répát, így díszítsük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem