Húsvéti muffin
Húsvéti muffin
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 125 gramm
    • kristálycukor - 125 gramm
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 100 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 teáskanál
    • kakaópor - 25 gramm

    A dekoráláshoz

    • fehér csokoládé - 150 gramm
    • narancssárga ételfesték - 4 csepp
    • eper - 12 szem
    • kakaós keksz - 120 gramm

    A krémhez

    • Rama Vajas Íz - 60 gramm
    • porcukor - 100 gramm
    • kakaópor - 20 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C). A muffinformákba helyezzünk muffinpapírokat (kivéve, ha szilikonos formánk van).
    2. A muffintészta hozzávalóit tegyük egy nagyobb tálba és kézimixerrel keverjük addig, amíg sima masszát nem kapunk. Osszuk el a muffinformákban, és az előmelegített sütőben süssük kb .20 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
    3. Vízgőz felett olvasszuk meg a fehércsokoládét, és adjunk hozzá 3-4 csepp narancssárga ételfestéket, majd keverjük el. Ebbe a mázba mártsuk az eperszemeket és helyezzük sütőpapírra. A maradék színezett fehércsokoládét töltsük papírtölcsérbe és csíkozzuk be az eperszemeket, így megalkotva a répákat idéző mintát.
    4. A kakaós kekszet daráljuk (vagy törjük) finomra.
    5. A krémhez a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral és kakaóporral. Kenjük a muffinok tetejére. A muffinokat a krémes tetejüknél nyomkodjuk a kekszmorzsába. Tegyünk a tetejére egy eper répát, így díszítsük.

    Sütéshez