Feltöltve:

Húsvéti nyuszis macaron

access_alarm 0
cake Nehéz
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

30-40 darab macaronhoz

tojásfehérje 55g2 darab
kristálycukor175 gramm
mandulaliszt150 gramm
porcukor150 gramm
víz50 milliliter
piros vagy más színű Dr. Oetker Ételszínezék 

Töltelékhez

Fehércsokoládé100 gramm
tejszín50 gramm
Rama Vajas Íz1 csapott mokkáskanál

Sütéshez

Sütési idő 60 perc
Sütési hőmérséklet 140 °
Edény, sütő formája Szilikonos sütőpaprral bélelt sütőlemez

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 140 ºC-ra, béleljük ki a sütőlemezt szilikonos sütőpapírral, majd szitáljuk össze a mandulalisztet és a porcukrot.

2. lépés

Ebbe a keverékbe keverjük bele az egyik tojásfehérjét, illetve az ételszínezéket is. Sűrű masszát kapunk.

3. lépés

A másik tojásfehérjét verjük fel 15g cukorral.

4. lépés

A vizet és a 150g cukrot főzzük 116-118 ºC-ig (a cukorhőmérő jó szolgálatot tehet) és óvatosan csurgassuk a felvert tojáshabhoz. Kihűlésig keverjük robotgéppel.

5. lépés

A felvert tojáshabot egy spatulával óvatosan hozzákeverjük a mandulalisztes sűrű masszához. Vigyázzunk, ne keverjük túl.
A massza akkor jó, ha nem túl folyós, hanem több adagban esik le a spatuláról.

6. lépés

Töltsük a masszát habzsákba, és azt függőlegesen tartva, nyomjunk egyforma köröket a szilikonos sütőpapírra. Ügyeljünk rá, hogy a körök ne legyenek túl közel egymáshoz! Minden második kör tetejére formázzunk nyuszifüleket.

7. lépés

140 ºC-os sütőben kb. 14 percig sütjük.

8. lépés

A macaronokat tölthetjük lekvárral, de készíthetünk fehércsokoládés tölteléket, melyhez 100 g apróra tört fehércsokoládéra ráöntünk 50 g forró tejszínt. Miután a csoki felolvadt, belekeverjük a margarint és kész is a töltelék!

9. lépés

A nyuszis macaronhoz vegyünk egy sima és egy nyuszifüles darabot, és ezeket ragasszuk össze a töltelékkel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 75"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem