Feltöltve:

Húsvéti reggeli

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az élesztős alaptésztához

kristálycukor1 teáskanál
Dr. Oetker Instant Élesztő3 dekagramm
1 csipetnyi
sáfrány1 teáskanál
tej2.5 dl
tojás1 darab
finomliszt50 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Húsvéti reggeli a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Húsvéti formák: az élesztőt a cukorral, a sóval és a sáfránnyal langyos tejben feloldjuk. A lisztet egy tálba tesszük. A Ramát a liszthez morzsoljuk, hozzáadjuk az összekevert tojást, az élesztős tejet és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A tésztát letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, amíg térfogata kétszerese lesz. Ezután átgyúrjuk, formázzuk és megsütjük. Húsvéti kenyér: az előzőekben leírt módon elkészítjük az élesztős tésztát, azzal a különbséggel, hogy a liszthez a leírtakon kívül egy teáskanál koriandert vagy ánizst és egy teáskanál sót adunk. A megkelt tésztából cipót készítünk és tojássárgájával bekenjük. A cipót sütőlapra helyezzük, a tetejére 6 dkg napraforgó magot szórunk. A tésztát keresztben, kb. 3 cm mélyen bevágjuk, majd előmelegített sütőben, 220°C-on, 20 percig sütjük, majd a hőfokot 200°C-ra átállítva, további 35 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem