Húsvéti reggeli
Hozzávalók
Az élesztős alaptésztához
kristálycukor | 1 teáskanál | |
---|---|---|
Dr. Oetker Instant Élesztő | 3 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sáfrány | 1 teáskanál | |
tej | 2.5 dl | |
tojás | 1 darab | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm |
Desszertek: Húsvéti reggeli a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Húsvéti formák: az élesztőt a cukorral, a sóval és a sáfránnyal langyos tejben feloldjuk. A lisztet egy tálba tesszük. A Ramát a liszthez morzsoljuk, hozzáadjuk az összekevert tojást, az élesztős tejet és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A tésztát letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, amíg térfogata kétszerese lesz. Ezután átgyúrjuk, formázzuk és megsütjük. Húsvéti kenyér: az előzőekben leírt módon elkészítjük az élesztős tésztát, azzal a különbséggel, hogy a liszthez a leírtakon kívül egy teáskanál koriandert vagy ánizst és egy teáskanál sót adunk. A megkelt tésztából cipót készítünk és tojássárgájával bekenjük. A cipót sütőlapra helyezzük, a tetejére 6 dkg napraforgó magot szórunk. A tésztát keresztben, kb. 3 cm mélyen bevágjuk, majd előmelegített sütőben, 220°C-on, 20 percig sütjük, majd a hőfokot 200°C-ra átállítva, további 35 percig sütjük.