Húsvéti reggeli
Húsvéti reggeli
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Az élesztős alaptésztához

    • kristálycukor - 1 teáskanál
    • Dr. Oetker Instant Élesztő - 3 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • sáfrány - 1 teáskanál
    • tej - 2.5 dl
    • tojás - 1 darab
    • finomliszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Húsvéti formák: az élesztőt a cukorral, a sóval és a sáfránnyal langyos tejben feloldjuk. A lisztet egy tálba tesszük. A Ramát a liszthez morzsoljuk, hozzáadjuk az összekevert tojást, az élesztős tejet és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A tésztát letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, amíg térfogata kétszerese lesz. Ezután átgyúrjuk, formázzuk és megsütjük. Húsvéti kenyér: az előzőekben leírt módon elkészítjük az élesztős tésztát, azzal a különbséggel, hogy a liszthez a leírtakon kívül egy teáskanál koriandert vagy ánizst és egy teáskanál sót adunk. A megkelt tésztából cipót készítünk és tojássárgájával bekenjük. A cipót sütőlapra helyezzük, a tetejére 6 dkg napraforgó magot szórunk. A tésztát keresztben, kb. 3 cm mélyen bevágjuk, majd előmelegített sütőben, 220°C-on, 20 percig sütjük, majd a hőfokot 200°C-ra átállítva, további 35 percig sütjük.