Feltöltve:

Húsvéti szalagos fánk

30
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája5 darab
Rama Vajas Íz8 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
porcukor5 dekagramm
élesztő4 dekagramm
2,8 % -os tej2 dl
sárgabarack lekvár20 dekagramm

Desszertek: Húsvéti szalagos fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet egy keverőtálba tesszük. A langyos tejet, az élesztőt, a porcukrot pedig egy másik edénybe kimérjük, 15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott RAMA margarint, és a tojások sárgáját.

2

Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.

3

Ha a tészta megkelt, kevés liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy kb.6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük.

4

Ezután a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. Ide kerül majd sütés után a lekvár.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem