Húsvéti szalagos fánk
Hozzávalók
tojássárgája | 5 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
élesztő | 4 dekagramm | |
2,8 % -os tej | 2 dl | |
sárgabarack lekvár | 20 dekagramm |
Desszertek: Húsvéti szalagos fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
A lisztet egy keverőtálba tesszük. A langyos tejet, az élesztőt, a porcukrot pedig egy másik edénybe kimérjük, 15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott RAMA margarint, és a tojások sárgáját.
Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.
Ha a tészta megkelt, kevés liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy kb.6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük.
Ezután a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. Ide kerül majd sütés után a lekvár.