I. szabolcsi almás szelet
45
Könnyű
10 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
alma | 1 kilogramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 10 dekagramm |
Desszertek: I. szabolcsi almás szelet a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ízlés szerint fahéjjal, cukorral ízesítjük. Amíg a tésztát összegyúrjuk, addig az almás reszeléket állni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a tésztát 2 részre osztjuk.
2
Az egyik tésztára miután kinyújtottuk, tepsibe tesszük, ráegyengetjük az almát (az almát kézzel a levétől kifacsarjuk), majd mehet rá a másik lap. Villával megszurkáljuk a lapot, hogy ne legyen levegős és lekenjük tojással. 180 fokon, felülről a második rácson sütjük.