I. szabolcsi almás szelet
I. szabolcsi almás szelet
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • porcukor - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ízlés szerint fahéjjal, cukorral ízesítjük. Amíg a tésztát összegyúrjuk, addig az almás reszeléket állni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a tésztát 2 részre osztjuk.
  2. Az egyik tésztára miután kinyújtottuk, tepsibe tesszük, ráegyengetjük az almát (az almát kézzel a levétől kifacsarjuk), majd mehet rá a másik lap. Villával megszurkáljuk a lapot, hogy ne legyen levegős és lekenjük tojással. 180 fokon, felülről a második rácson sütjük.