Igazi csokitorta
Igazi csokitorta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kakaó - 5.5 dekagramm
  • liszt - 13.5 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • jilk - 2.25 dekagramm
  • víz - 4.5 cl
  • szódabikarbóna - 1 csipetnyi
  • tejszín - 1.5 dl
  • cukor - 27.5 dekagramm
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A 6 tojást, a cukorral, a jilkel és a vízzel habosra keverem. Miután kihabosodott hozzáadom a lisztet amit kis szódabikával elkevertem. Szódabikával nem esik össze a tészta miután kivettem a sütőből. A 180 fokra előmelegített sütőbe teszem.
  2. Közben elkészítem a párizsi krémet: a cukrot és a tejszínt felforralom, forrás közben hozzáadom a kakaóport. Szűrőn átengedem egy tálba és kihűtöm. Kihűlés után hozzá adom a Ramát és kihabosítom. A pudingot hagyományos módon elkészítem, 5 dl tejhez 1 csomag vanília ízű pudingpor.
  3. A pudingot és a párizsi krémet összekeverem, hideg legyen mind a két krém. A kihűlt tortakarikát 3 egyenlő részre vágom és betöltöm.