India szelet
Hozzávalók
cukor (20+20 dkg) | 40 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 12 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
darált dió | 20 dekagramm | |
tejföl | 3 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
keserű tortabevonó | 1 darab |
Desszertek: India szelet a sok
Elkészítés
1
20 dkg Ramát 20 dkg kristálycukorral habosra keverünk gép segítségével. Hozzáadunk 2 ek. kakaót, 3 ek. tejfölt és még egy kicsit keverjük. Lassan hozzákeverjük a 20 dkg darált diót és a 12 dkg lisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport, végül lazán hozzákeverjük a 6 db tojásfehérjéből felvert kemény habot. Tepsibe simítjuk és előmelegített, de nem forró sütőben, közepes lángon kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Közben a 6 db tojássárgát fehéredésig, habosra keverjük. A langyosra hűlt tésztára kenjük és egy éjszakát szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy száradjon. Másnap keserű csokit olvasztunk és rácsurgatjuk, vagy rákenjük. Téglalap alakú szeletekre vágjuk.