Feltöltve:

Iringó kedvenc almás lepénye

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt35 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 kevés

Töltelék

reszelt alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 kevés
cukor1 kevés
vaníliás cukor1 csomag
reszelt citromhéj1 kevés

Lekenés

tojás1 darab

Desszertek: Iringó kedvenc almás lepénye a sok

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd két cipót formázunk és pihenni hagyjuk. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.

2. lépés

A reszelt almát megpároljuk és miután kicsit hűlt, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Reszelhetünk bele citromhéjat is, nagyon kellemes, pikáns lesz a töltelék íze tőle.

3. lépés

A cipókat kinyújtjuk, a vastagabb lap lesz az alja. Szilikonos, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az almás masszát, ráborítjuk a vékonyabb lapot, megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.

Kihűlés után szeletelhető, a tetejére porcukrot is rakhatunk.

4. lépés

Kihűlés után szeletelhető, a tetejére porcukrot is rakhatunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem