Iringó kedvenc almás lepénye
Hozzávalók
Tészta
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 0.5 csomag | |
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 kevés |
Töltelék
reszelt alma | 1 kilogramm | |
---|---|---|
őrölt fahéj | 1 kevés | |
cukor | 1 kevés | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
reszelt citromhéj | 1 kevés |
Lekenés
tojás | 1 darab |
---|
Desszertek: Iringó kedvenc almás lepénye a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd két cipót formázunk és pihenni hagyjuk. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
A reszelt almát megpároljuk és miután kicsit hűlt, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Reszelhetünk bele citromhéjat is, nagyon kellemes, pikáns lesz a töltelék íze tőle.
A cipókat kinyújtjuk, a vastagabb lap lesz az alja. Szilikonos, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az almás masszát, ráborítjuk a vékonyabb lapot, megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után szeletelhető, a tetejére porcukrot is rakhatunk.
Kihűlés után szeletelhető, a tetejére porcukrot is rakhatunk.