Feltöltve:

Iringó kedvenc almás lepénye

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt35 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 kevés

Töltelék

reszelt alma1 kilogramm
őrölt fahéj1 kevés
cukor1 kevés
vaníliás cukor1 csomag
reszelt citromhéj1 kevés

Lekenés

tojás1 darab

Desszertek: Iringó kedvenc almás lepénye a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd két cipót formázunk és pihenni hagyjuk. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.

2

A reszelt almát megpároljuk és miután kicsit hűlt, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Reszelhetünk bele citromhéjat is, nagyon kellemes, pikáns lesz a töltelék íze tőle.

3

A cipókat kinyújtjuk, a vastagabb lap lesz az alja. Szilikonos, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az almás masszát, ráborítjuk a vékonyabb lapot, megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük.

Kihűlés után szeletelhető, a tetejére porcukrot is rakhatunk.

4

Kihűlés után szeletelhető, a tetejére porcukrot is rakhatunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem