Feltöltve:

Isler

75
Könnyű
4 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A linzertésztához

liszt300 gramm
Rama Vajas Íz200 gramm
porcukor100 gramm
darált dió50 gramm
tojássárgája2 darab
Dr. Oetker Vanillincukor0.5 csomag
1 csipetnyi
fahéj (ízlés szerint)0.5 teáskanál

A bevonáshoz

áfonyalekvár100 gramm
étcsokoládé300 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt lemez

Desszertek: Isler a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és fóliába csomagolva tegyük hűtőbe fél órára.

2

Amíg a tészta hűl, melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra, és egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.

3

A lehűtött tésztát nyújtsuk ki fél cm vastagra, és szúrjunk ki belőle kerek lapokat, majd helyezzük őket a sütőlemezre. Előmelegített sütőben süssük őket 10 percig, amíg a szélük kezd aranybarna lenni. Ezután vegyük ki őket, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4

Ha az islerkarikák kihűltek, kettesével töltsük össze őket áfonyalekvárral (bármilyen más, fanyar lekvár is jó, pl. ribizli, de ízlésünk szerint, akár baracklekvárt is használhatunk), és tegyük hűtőbe dermedni kb. 1 órára.

5

Olvasszuk meg az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban, mártsuk bele a mázba a töltött islereket, majd tegyük rácsra őket. Az islereket ezután hűtsük egészen addig, amíg a csokoládémáz teljesen meg nem dermed.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem