Feltöltve:

Isli fánk, klasszikus ischler

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor90 gramm
liszt300 gramm
Ráma200 gramm
tojássárgája1 darab
dió, vagy mandula ledarálva100 gramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
lekvár a két lap közé1 pár kanál
étcsoki100 gramm
étolaj2 evőkanál

Desszertek: Isli fánk, klasszikus ischler a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Gyúrjunk omlós, formálható tésztát: a lisztet és a Ramát összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a diót és a tojássárgát. Nyújtsuk a tésztát 3 mm vastagra, majd szaggassuk ki pogiszaggatóval. Az így kapott formákat addig sütjük 170-180 fokon, amíg rózsaszín nem lesz a tészta. Vigyázat, gyorsan vörösödik. Ha mind kisült, kettesével a lapokat a kiválasztott lekvárral összeragasztjuk. Csokimáz: a csokit kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étolajat. A csokiöntettel bevonjuk az ischlereket. Hagyjuk hűlni, amíg a csoki megdermed és a tészta megpuhul. Jó étvágyat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem