Isli fánk, klasszikus ischler
Hozzávalók
cukor | 90 gramm |
---|---|
liszt | 300 gramm |
Ráma | 200 gramm |
tojássárgája | 1 darab |
dió, vagy mandula ledarálva | 100 gramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
lekvár a két lap közé | 1 pár kanál |
étcsoki | 100 gramm |
étolaj | 2 evőkanál |
Desszertek: Isli fánk, klasszikus ischler a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
Gyúrjunk omlós, formálható tésztát: a lisztet és a Ramát összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a diót és a tojássárgát. Nyújtsuk a tésztát 3 mm vastagra, majd szaggassuk ki pogiszaggatóval. Az így kapott formákat addig sütjük 170-180 fokon, amíg rózsaszín nem lesz a tészta. Vigyázat, gyorsan vörösödik. Ha mind kisült, kettesével a lapokat a kiválasztott lekvárral összeragasztjuk. Csokimáz: a csokit kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étolajat. A csokiöntettel bevonjuk az ischlereket. Hagyjuk hűlni, amíg a csoki megdermed és a tészta megpuhul. Jó étvágyat.