Istenes Bence brownies, ricottás pohárdesszertje
Hozzávalók
A brownie-hoz
Rama Classic | 25 dekagramm |
---|---|
keserűcsokoládé | 20 dekagramm |
Liszt | 6 dekagramm |
Cukor | 35 dekagramm |
Sütőpor | 1 teáskanál |
kakaópor | 8 dekagramm |
Tojás | 4 darab |
A ricottás krémhez
ricotta túró | 25 dekagramm |
---|---|
citrom héja | 1 darab |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
tej | 2 dl |
vaníliás puding | 1 zacskó |
porcukor | 15 dekagramm |
ribizli | 30 dekagramm |
Cukor | 15 dekagramm |
Sütéshez
Sütési idő | 35 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Istenes Bence a tőle megszokott magabiztossággal vetette be magát a konyhába. A magabiztosságot azonban gyorsan remegés váltotta fel. De nem ám a jégtömbbe rejtett reszelő fagyos tapintása, hanem András legváratlanabb pillanatokban érkező szívatásai keltették a feszültséget. Miután a stábnak sikerült meggyőznie, hogy a tűzhely működik, nagy küzdelmek árán, de ínycsiklandó pohárdesszertet készített, amit most ti is kipróbálhattok. A receptet lent megtaláljátok.
Elkészítés
A BROWNIE-HOZ:
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
Majd egy fémtálban gőzfürdő fölött olvasszuk meg a keserű csokoládét Ramával együtt, ameddig egységes fényes krémet kapunk.
Közben egy tálban keverjük össze a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor, cukor)
A gőzről vegyük le a csokoládés krémet és adagonként keverjük bele az elkevert száraz hozzávalókat. Ha már egynemű a krém, egyenként keverjük bele a tojásokat, dolgozzuk el a tésztát simára.
Béleljünk ki egy 20x30 cm sütőformát sütőpapírral és öntsük bele a kész masszát.
180 fokos sütőben 30-35 percig süssük, ha kész, a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
A RICOTTÁS KRÉMHEZ:
Keverjük el a tejet a vaníliás pudingporral. Majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük addig amíg homogén krémet nem kapunk. (A citromhéjhoz a reszelőt a hűtőben találod.)
Mikrohullámú sütőben olvasztó fokozaton egy edényben olvasszuk meg a fagyasztott ribizlit. Ha kész, keverjük el a porcukorral.