Feltöltve:

Istenes Bence brownies, ricottás pohárdesszertje

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 8 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A brownie-hoz

Rama Classic25 dekagramm
keserűcsokoládé20 dekagramm
Liszt6 dekagramm
Cukor35 dekagramm
Sütőpor1 teáskanál
kakaópor8 dekagramm
Tojás4 darab

A ricottás krémhez

ricotta túró25 dekagramm
citrom héja1 darab
Rama Vajas Íz15 dekagramm
tej2 dl
vaníliás puding1 zacskó
porcukor15 dekagramm
ribizli30 dekagramm
Cukor15 dekagramm

Sütéshez

Sütési idő 35 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Istenes Bence a tőle megszokott magabiztossággal vetette be magát a konyhába. A magabiztosságot azonban gyorsan remegés váltotta fel. De nem ám a jégtömbbe rejtett reszelő fagyos tapintása, hanem András legváratlanabb pillanatokban érkező szívatásai keltették a feszültséget. Miután a stábnak sikerült meggyőznie, hogy a tűzhely működik, nagy küzdelmek árán, de ínycsiklandó pohárdesszertet készített, amit most ti is kipróbálhattok. A receptet lent megtaláljátok.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Láttátok már Bence hogyan ügyeskedik a konyhában? Nincs más dolgotok mint megnézni a lenti videót, majd pedig megválaszolni egy kérdést az Insta posztunkban – és a szerencsés nyertes egy Rama Süti Challenge dedikált nyereménydobozzal lesz gazdagabb, mely tele van meglepetéssel. Részleteket itt találtok! https://www.instagram.com/p/ByaR_1jhew9/

Elkészítés

1. lépés

A BROWNIE-HOZ:

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
Majd egy fémtálban gőzfürdő fölött olvasszuk meg a keserű csokoládét Ramával együtt, ameddig egységes fényes krémet kapunk.

2. lépés

Közben egy tálban keverjük össze a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor, cukor)
A gőzről vegyük le a csokoládés krémet és adagonként keverjük bele az elkevert száraz hozzávalókat. Ha már egynemű a krém, egyenként keverjük bele a tojásokat, dolgozzuk el a tésztát simára.

3. lépés

Béleljünk ki egy 20x30 cm sütőformát sütőpapírral és öntsük bele a kész masszát.

4. lépés

180 fokos sütőben 30-35 percig süssük, ha kész, a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

5. lépés

A RICOTTÁS KRÉMHEZ:

Keverjük el a tejet a vaníliás pudingporral. Majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük addig amíg homogén krémet nem kapunk. (A citromhéjhoz a reszelőt a hűtőben találod.)

6. lépés

Mikrohullámú sütőben olvasztó fokozaton egy edényben olvasszuk meg a fagyasztott ribizlit. Ha kész, keverjük el a porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 5"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem